Hondentrimmen.


Bij ons in de trimsalon zijn alle honden welkom. Het maakt niet uit of het een rashond of kruizing is. Ook honden met probleemgedrag zijn welkom bij ons op de trimtafel.
De trimster is allround opgeleid en heeft dus kennis van zaken over alle vachtsoorten, is bekend met de rasstandaard van zeer veel rassen en weet prima om te gaan met diverse gedragingen van de honden.
Het is mogelijk om de hond volgens de rasstandaard te laten trimmen, of volgens een model wat u zelf mooi vindt. Ook behoort creatief trimmen of 'asian' tot de mogelijkheden. We adviseren u om een foto mee te nemen van het model wat u wenst.


Het is voor alle honden nuttig om van tijd tot tijd een bezoek aan de trimsalon te brengen. Kortharige honden (zoals een boxer of bulldog) kunnen hier veel loszittend haar achterlaten. Stokharige honden (zoals witte herdershonden of new foundlanders) kunnen hier veel onderwol achterlaten. Ze knappen daar enorm van op! Natuurlijk zijn honden met een vacht die door blijft groeien gebaat bij een goede inkortbehandeling of een uitdunbehandeling. En ruwharige honden kunnen hier twee tot 5 keer per jaar hun dode haren achterlaten.

Onze algemene werkwijze.


Iedere hond die in de trimsalon binnenkomt voor een volledige trimbeurt of een tussenbeurtje gaat eerst in bad. We werken met shampoo en conditioner van hoge kwaliteit die afgestemd is op het vachttype van uw hond. In bad worden ook de anaalklieren gecontroleerd en indien nodig geleegd.

Na het bad moet de vacht van uw hond weer droog worden. Hiervoor kiest te trimster uit verschillende droogmogelijkheden. Er zijn honden die graag opdrogen in een droogcabine. Andere honden hebben liever een badjas aan. Het kan ook zijn dat uw hond wordt droogeblazen met een waterblazer of een föhn. De keuze voor een droogmanier hangt af van het gedrag van uw hond en het vachttype van de hond. Het drogen van de vacht moet zo aangenaam mogelijk voor uw hond zijn.


Vervolgens zal de hond getrimd worden op de manier die bij het vachttype past en past bij de wensen van de eigenaar. Tijdens het trimmen worden ook de nagels nagekeken en indien nodig geknipt, de oren worden gecontroleerd (maar niet standaard uitgeplukt) en natuurlijk kijkt de trimster of ze bijzonderheden met betrekking tot de gezondheid aantreft.


Na de trimbeurt (en soms ook tijdens de trimbeurt, als de hond dat nodig heeft) mag de hond vrij rondlopen in de salon en spelen met bijvoorbeeld de salonhonden Morgan, Ivy en Doutzen . Tevens wordt het hersenwerk aangeboden aan uw hond als hij/zij even op u moet wachten. Koekjes ontbreken natuurlijk ook niet.

NB. Er zijn regelmatig meerdere honden tegelijk aanwezig in de trimsalon. Indien uw hond daar moeite mee heeft kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. We houden daar dan rekening mee.

Gebruikte technieken.


We werken in de salon met de nieuwste technieken. Hier leren we continu in bij. En de ontwikkelingen daarin gaan erg snel.


De was-en-blaasmethode.

Deze methode wordt veelal toegepast bij stokharige honden. In ieder geval gaat het om honden die een dubbele vacht hebben. Met deze methode wordt op een vachtvriendelijke manier de loszittende onderwol uit de vacht geblazen. Dit zorgt voor een luchtige, glanzende vacht die veel minder snel zal gaan klitten.
Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor herders, new foundlanders, labradors, schotse herdershond langhaar (collie), border collie, beagle, sint bernard.


Plukken.

Ruwharige honden worden bij ons gemiddeld twee tot vijf keer per jaar geplukt. Plukken gebeurt geheel met de hand. We houden altijd rekening met het welzijn van de hond. Daardoor kan het zijn dat bepaalde delen van het lijf niet geplukt kunnen worden. Daar zal dan een andere techniek op worden ingezet.
Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor ruwharige teckels, jack Russels, Fox terriërs, Airedale terriërs, lakeland terriërs, schnauzers.


Knippen.

Honden met een vacht die door blijft groeien worden bij ons geknipt. Hiervoor gebruiken wij diverse scharen. Soms werken wij ook met tondeuses met opzetkammen.
Deze behandeling is bijvoorbeeld geschikt voor labradoodles, poedels, boomers, maltezers, shih tzu's, Yorkshire terriërs, wheaten terriërs.


Scheren.

Honden met een vacht die door blijft groeien kunnen bij ons ook geschoren worden. Hiervoor gebruiken wij tondeuses met kwalitatief hoogwaardige scheerkoppen voor een strak resultaat. Andere vachtsoorten worden alleen geschoren indien er geen andere mogelijkheid meer is die in het belang van de hond is.